-2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Öğretimine YÖK tarafından açıklanan kararlara ve Rektörlüğümüzün Senato kararlarına göre başlanacaktır.

19-23 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacak kayıt yenileme esasları aşağıda belirtilmiştir.

Ders kayıtlarımız internet (akü obs) üzerinden 23 Şubat 2024 Cuma gününe kadar yapılabilecektir. Bu tarih ve saatten sonra kesinlikle uzatma olmayacaktır.

-Her öğrenci ders kaydından kendisi sorumludur. Takip eden her yarıyılların ders kayıtları öğrenciler tarafından yapılacaktır.

-Öğrenim ücretlerini yatırmayan İkinci Öğretim öğrencileri ders kaydı yapamayacaklardır.  2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı dersleri 26 Şubat 2024 tarihinde başlayacaktır.

1-Yönetmeliğimize göre öğrenciler her yarıyıl başında kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. İkinci öğretim öğrencileri ve normal süresinde mezun olamayan normal öğretim öğrencileri için sadece öğrenci harç ücretini yatırmak kayıt yenilemek anlamına gelmemektedir.

2- Öğrenciler kayıtlarını öğrenci numaraları ve şifreleri ile https://obs.aku.edu.tr/ internet adresinden yenileyeceklerdir.

3- Kayıt yenilemelerde tekrar edilecek derslerin haftalık ders saatleri toplamı ile yeni alınacak derslerin haftalık ders saatleri toplamı genel başarı durumu ve danışmanının onayı ile 45 (kırk beş) AKTS kredisini aşmayacaktır.

4- Öğrenciler, öncelikle daha önce alıp başarısız olduğu dersleri almak şartıyla, genel not ortalaması 1.75’in altında ise en fazla 30 AKTS, 1.75 ve üzerinde ise en fazla 45 AKTS kredisi derse kayıt yaptırabilir. Ortalaması 3.00’dan yüksek olan başarılı öğrenciler de toplam 45 AKTS kredisi olacak şekilde üst yarıyıllardan ders alabilir.

5- İkinci öğretim öğrencileri ve normal süresinde mezun olamayan normal öğretim öğrencilerinin kayıt yenileyebilmeleri için öğrencilerin katkı payı taksitlerini yatırması gerekir. Taksitini yatırmayan öğrencilerin kayıtları yenilenemez.

6- normal öğrenim süresini aşan Normal Öğretim öğrencileri katkı payı veya öğrenim ücreti ödemelerini Vakıfbank şubelerinden (23.02.2024 mesai bitimine kadar), Vakıfbank internet şubesi veVakıfbank ATM’lerinden (23.02.2024 saat 23:59’kadar) yapabilecektir.

7-Dersler yüz yüze olacak şekilde yapılacaktır. Derslere katılım/ devam zorunludur. Öğrencilerin teorik derslere %70, uygulamalara %80’den az olmamak şartı ile devamları zorunludur. Bu şartlardan herhangi birini sağlamayan öğrenciler yarıyıl/yılsonu sınavlarına giremezler. Bir derse kaydolup devam şartını yerine getiren; ancak başarılı olamayan öğrenciler teorik dersleri tekrar ederken devam şartı aranmaz. Hem uygulamalı dersleri hem de teorik ve uygulama kısmı bulunan dersleri tekrar ederken devam şartı aranıp aranmayacağına öğretim birimi kurulu karar verir. Öğretim birimi kurulu kararını eğitim-öğretim yılı başlamadan önce alır ve öğrenciye duyurur. (Yön. Madde 12 (2),(3))

8- Ders Ekleme- Bırakma işlemleri (26-28 Şubat 2024 ) tarihleri arasında yapılacaktır. Ders kaydında problem olan öğrenciler danışmanları nezaretinde gerekli düzeltmeleri bu tarihler arasında yapmak zorundadır. Öğrenciler kayıtlarını kendileri veya noterden vekâlet verecekleri kişi tarafından yapacaklardır. Kayıt yenileme işleminden tamamen öğrenci sorumludur.

9-Kayıtlarınızı belirtilen tarihler arasında ve yukarıdaki esaslara göre yenilemenizi önemle rica ederiz.

10-2023-2024 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Öğretimine YÖK tarafından açıklanacak kararlara göre; birimlerce hazırlanmış olan ders programları, kayıt yenileme tarihlerine kadar yeniden düzenlenip güncellenebilecektir.

Program Danışmanları ve İletişim Bilgileri

PROGRAM ADI VE SOYADI DAHİLİ TELEFON NUMARASI MAİL
BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI I DR. ÖĞR. ÜYESİ CEMAL HAKAN DİKMEN 0272 218 32 04 chdikmen@aku.edu.tr
BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI II DR. ÖĞR. ÜYESİ CEMAL HAKAN DİKMEN 0272 218 32 04 chdikmen@aku.edu.tr